post

doekjes hebben verschillende doeleinden en functies. In feite hebben zowel baby-luierdoekjes als doekjes voor volwassenen verschillende functies en beoogde doeleinden. Het zijn ook andere producten dan handdoekjes en gewone toiletpapier-oppervlaktedoekjes. Doekjes voor huisdieren of honden zijn over het algemeen wegwerp-reinigingsdoekjes die u regelmatig kunt gebruiken om:

* Ruim op nadat je tijd buiten hebt doorgebracht. De meeste mensen zouden gewoon wc-papier gebruiken om hun gezicht af te vegen, of gewoon opruimen na gebruik van het toilet. Maar de realiteit is dat doekjes grondig moeten worden gedesinfecteerd om infecties te voorkomen en om kiemdodende blootstellingslimieten te garanderen. Het is in feite niet mogelijk om de rommel helemaal op te ruimen als je het product niet desinfecteert.

Daarom is het belangrijk om doekjes te desinfecteren die worden gebruikt als onderdeel van de veegstrategie om de kiemdodende blootstellingslimieten te maximaliseren.

* Moedig correcte verwijdering aan. Wegwerpproducten moeten op de juiste manier worden weggegooid in plaats van te worden weggegooid. Veel beheerprogramma’s voor huishoudelijk gevaarlijk afval (Hazardous Waste) vereisen de verwijdering en recycling van niet-biologisch afbreekbare materialen, zoals gebruikte vrouwelijke washandjes, tampons, maandverband en andere papieren producten met disposables voor eenmalig gebruik. De juiste verwijdering van dit soort oppervlaktedoekjes is essentieel om de gezondheidsrisico’s van kruisbesmetting van openbare en persoonlijke eigendommen te verminderen.

* Desinfecterende doekjes bieden een handige manier om oppervlakken te ontsmetten en te desinfecteren. Hoewel het belangrijk is om je handen te desinfecteren om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen, zijn er momenten waarop je het aanraken van vuile oppervlakken niet kunt vermijden. Een gemakkelijke manier om met deze situatie om te gaan, is het gebruik van desinfectiedoekjes. Deze doekjes verminderen het aantal mogelijke bronnen van infectie door de oppervlakken uit te drogen om de groei van bacteriën en andere ziektekiemen te voorkomen. De drogende werking van desinfecterende doekjes verwijdert ook overtollig vocht, wat een van de manieren is waarop bacteriën en andere kiemdragers gedijen.

* Voor gebruik babydoekjes, desinfecterende en antibacteriële doekjes hoeven niet na elk gebruik te worden vervangen. Als u wegwerpproducten koopt, moet er een sticker in de verpakking zitten die aangeeft dat het product na elk gebruik kan worden gerecycled. Door een merk te gebruiken waarmee u de doekjes kunt hergebruiken, hergebruikt u effectief een product dat mogelijk schadelijk is voor het milieu. In feite is het gebruikelijk dat fabrikanten u toestaan uw wegwerpbare babydoekjes of desinfectiedoekjes meer dan eens te hergebruiken om de ecologische voetafdruk van uw huishouden te verkleinen.

Het gebruik van droge uitwis- en oppervlaktedoekjes voor eenmalig gebruik voor huishoudelijk of op kantoor kan de hoeveelheid bacteriën die op uw kleding, handen en vloeren terechtkomt, aanzienlijk verminderen. Het resultaat is dat u het aantal mensen en huisdieren dat de hele dag in contact komt met uw oppervlakken aanzienlijk kunt verminderen. Bovendien zijn deze doekjes herhaaldelijk te gebruiken waardoor je ze nooit hoeft te vervangen. Met een groot aantal opties op de markt, kan het wat onderzoek vergen om het juiste product voor uw huishouden te vinden. Om deze reden wordt het ten zeerste aanbevolen om met een zorgverlener, zoals een arts, te praten om u te helpen de beste optie voor uw huishouden te bepalen.

De beste billendoekjes bij  Vrijnatuurlijk!

Klik hier voor meer informatie: Vrijnatuurlijk