post

Motor tuning is de eenvoudige aanpassing of verandering van de motorregeleenheid of de motorregeleenheid om optimale prestaties te leveren en het vermogen, de duurzaamheid of de economie van een motor te verbeteren.

De Engine Tuning kan worden gedaan door elke geautoriseerde autotuner. Engine tuning wordt in principe gebruikt om de bestaande engine aan te passen en te upgraden voor verbeterde prestaties. Dit wordt gedaan om veel verschillende redenen, bijvoorbeeld om uw auto een unieke uitstraling te geven, om uw auto te beschermen tegen bepaalde schade of zelfs om geld te besparen op de brandstofkosten. Het is ook nodig om te voldoen aan de wettelijke eisen van verschillende landen, zoals emissietesten.

In dit artikel bespreken we enkele hoofdpunten over Engine Tuning. Dit zal u helpen te begrijpen of u Engine Tuning op uw auto moet uitvoeren of niet. Allereerst, waarom moet u wijzigingen aan uw auto aanbrengen?

Bijvoorbeeld: als uw auto rijdt zonder enige wijzigingen of aanpassingen aan de motor en hij is constant defect, dan wordt aanbevolen om het volgende hoofdartikel met wijzigingen uit te voeren:

– Afstemming van prestaties. De belangrijkste reden voor motortuning is om uw auto dichter bij het hoogste prestatieniveau te brengen. Performance tuning wordt voornamelijk uitgevoerd om meer vermogen te produceren en om de prestaties van de motor te verbeteren. De meest voorkomende aanpassingen aan een voertuig zijn afstellingen en vervanging van onderdelen. Enkele andere veel voorkomende aanpassingen zijn onder meer het verlagen van de gasdruk, het ontstekingstijdstip, het ontsteken van de ontsteking en wijzigingen in het inlaatspruitstuk. Prestatieafstemming omvat het afstemmen, vervangen of toevoegen van componenten aan uw voertuig om het krachtiger en beter te laten presteren.

– Modificatie van turbogeluid. Een andere belangrijke reden voor motortuning is om de prestaties van uw auto te verbeteren door de geluidsproductie van uw auto aan te passen. Meestal uitgevoerd door autoliefhebbers, wordt turbogeluidsverbetering meestal gedaan door de verbrandingskamer en het intercoolerkanaal af te stemmen. Meestal wordt bij turbowagens het turbosysteem meteen na het afstemmen van de motor gebouwd om extra vermogen te produceren en het gewicht te verminderen.

– Mechanische afstemming. De laatste reden voor het afstemmen van de motor is om de mechanische onderdelen te upgraden. Door de mechanische onderdelen van uw auto te upgraden, bereikt u het hoogste prestatieniveau. Gewoonlijk omvat de mechanische afstemming vervanging van motoren en transmissies, vervanging van cilinderkoppakkingen, mechanische afstemmingsriemen, koppelingen, draden, uitlaatsysteem en vele andere. U kunt zelfs uw eigen mechanische modificaties uitvoeren als u over voldoende kennis en vaardigheden op dat gebied beschikt. Als u besluit dit te doen, zorg er dan voor dat u betrouwbare en ervaren technici kiest die in staat zijn om de klus te klaren.

– Verbetering van het brandstofverbruik. Een van de beste redenen om de motor te tunen, is om uw auto dichter bij het marktniveau van brandstofverbruik te brengen. Naarmate het brandstofverbruik verbetert, kunt u geld besparen op brandstofkosten. Als u ervoor kiest om het alleen te doen, kunt u bovendien de brandstoftoevoer en de efficiĆ«ntie van de brandstofbron zoals de benzine verbeteren. Hoe beter het brandstofverbruik is, hoe zuiniger uw auto zal zijn. Daarom levert het afstemmen van uw motor de beste resultaten op voor het brandstofverbruik.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance.nl