Energielabel aanvragen voor uw huis

energielabel woning aanvragen

Om een energielabel voor uw woning aan te vragen, moet u specifieke gegevens aanleveren. Hoewel deze vragen niet van toepassing zijn op moderne woningen, moeten woningen die na 1995 zijn gebouwd wel kunnen aantonen dat hun woning al energiebesparende maatregelen bevat. Om ervoor te zorgen dat uw huis is gebouwd om aan deze normen te voldoen, moet u een onafhankelijke deskundige kiezen om het te evalueren. Doe je dat niet, dan riskeer je een boete van maximaal 170 euro.

Door een energielabel voor uw huis te behalen, krijgt u inzicht in hoeveel geld u maandelijks aan energie uitgeeft. Het kan je ook helpen om veranderingen in je huis aan te brengen om het efficiƫnter te maken EnergielabelPerfect.nl. Het gebruik van een gecertificeerde expert kan u helpen de nodige wijzigingen aan te brengen om geld en energie te besparen. Als u uw woning verkoopt, is een energielabel verplicht. Een attest van een erkend energiedeskundige geeft aan hoeveel energie en kosten uw woning verbruikt.

U kunt uw huidige energielabel controleren door het online aan te vragen of door naar uw lokale milieudienst te gaan. Ook kunt u bij een verhuizing een kopie van het energielabel van uw woning opvragen. Belangrijk om te weten is dat uw energielabel zichtbaar moet zijn voor uw bezoekers. Het kan worden weergegeven bij de receptie of bij de ingang. Zo kunt u potentiƫle kopers bewijzen dat uw woning energiezuinig is. Als u uw huis huurt of verkoopt, moet u het hebben voordat u het papierwerk ondertekent. Het niet behalen van een energielabel kan u tot 20250 euro kosten.

Klik op de link: EnergielabelPerfect.nl