De basisprincipes van radiatorconversie

Als u overweegt uw radiator te upgraden, moet u de basisprincipes van een kennen. Dit zal u helpen bepalen welke het beste werkt voor uw behoeften. Sommige modellen zijn ontworpen voor tweepijpssystemen, terwijl andere zijn gemaakt voor enkelpijpssystemen. Ongeacht het type systeem dat u heeft, moet u overwegen hoe lang het al in gebruik is. Naast het kennen van het merk en model van uw voertuig, helpt het u ook geld te besparen.

radiator conversie

Eerst moet u het verschil begrijpen tussen tweepijps- en eenpijpsradiatoren. Tweepijpsradiatoren zijn de norm voor stoom en warm water, en veel systemen hebben beide. Wanneer u een radiatorombouw overweegt, moet u nagaan of u een combinatie van éénpijps- en tweepijpssystemen hebt. Een typisch systeem heeft éénpijpsradiatoren en tweepijpsradiatoren. Een tweepijpssysteem vereist een tweede pijp om de bovenkant van elke radiator met de ketel te verbinden. In sommige gevallen kan het zelfs nodig zijn om een stralingsvloer te installeren.

Een andere reden om uw radiator om te bouwen zijn de kosten. Een elektrische radiator kost minder dan een traditionele radiator, dus het is de investering waard. Het ombouwproces is niet al te moeilijk en de meeste gietijzeren radiatoren kunnen worden omgebouwd. De ombouwset bevat alle benodigde onderdelen om uw huidige radiator te vervangen. Een goede ombouwset voor radiatoren kost ongeveer $ 200. Het wordt ook geleverd met een verwarmingselement. Een verwarming is een noodzaak in een huis en u wilt niet het risico lopen uw auto te beschadigen door een defecte verwarming te gebruiken.

Site bezoeken voor meer info: https://123ombouw.nl